NU VREAU!

Aseară, butonând din întâmplare televizorul, am dat peste Marius Tucă și al său Show unde era invitat Dan Bittman. Nu am prins discuția de la început, decât ultimele minute. Reputatul solist al formației Holograf, deja cunoscut pentru atitudinea sa reacționară cu privire la pandemia de covid a propus în direct ca fiecare cetățean care nu este de acord cu măsurile luate de către stat în această presupusă problemă planetară să ia o foaie de hârtie și să protesteze în liniște, scriind un scurt mesaj de două cuvinte pe acea foaie – NU VREAU. Mesajul să fie astfel postat pe rețelele de socializare, si prin el să fie practic exprimate o serie de nemulțumiri legate de mersul actual al societății. El să simbolizeze mâhnirea și frustrarea unor cetățeni care s-au săturat să le fie încălcate drepturile și libertățile, să fie discriminați, mințiți și terorizați zi de zi de o așa zisă pandemie care nu există decât în mintea unor afaceriști, unii dintre ei chiar medici, și a unor politicieni corupți și incompetenți care nu au vrut niciodată binele societății. Ideea mi s-a părut bună, și drept urmare am scris și eu mai jos tot ceea NU VREAU, sau mai bine spus, tot ceea ce nu mai vreau să se întâmple în societate în aceste vremuri tulburi. Vreau vremuri limpezi!

Nu vreau să mai fiu discriminat!

  • Dacă sunt nevaccinat nu înseamnă că sunt implicit și bolnav și că voi răspândi un virus ucigaș. Dacă sunt sănătos clinic și nu am niciun simptom de boală, înseamnă că sunt sănătos clinic și atât, nu că am o boală care nu se manifestă. Însă luminații medicinii moderne au schimbat peste noapte paradigma și au mutilat adevărul, ei spun toți la unison – dacă nu ai niciun simptom de boală înseamnă că există posibilitatea să ai de fapt virusul dar să nu se manifeste boala. Păi dacă în știință lucrăm cu probabilități, posibilități și potențialuri, am greșit domeniul de expertiză. Medicina se presupune că trebuie să fie o știință exactă, că dacă nu ar fi exactă atunci am juca alba-neagra cu viețile pacienților. Dar stați, tocmai asta se întâmplă în zilele noastre, medicina joacă alba-neagra cu viețile pacienților – care are, are, care nu are, tot are…

Nu vreau să existe antagonizare între vaccinați și nevaccinați!

  • Vaccinații nu sunt inteligenți și nevaccinații proști. Vaccinații nu sunt toți oaameni de știință, și nevaccinații conspiraționiști și imbecili. Toți suntem oameni si avem dreptul la libera exprimare. Pandemia de covid nu este un adevăr unic care nu suportă niciun fel de critică. Am decis să gândesc cu mintea mea, nu cu mintea medicilor, politicienilor sau televiziunilor, și propria rațiune și cercetare îmi spune să nu cred în pandemie și nici în binefacerile vaccinului anti-covid. Trebuie să fiu arestat sau discriminat pentru asta? Fiecare trebuie să gândească cu mintea lui și să ia decizia pe care o consideră cea mai bună pentru viața sa.

Nu vreau să mi se ceară un certificat verde pentru a vedea un spectacol, pentru a intra în magazine, la mall, la concerte, la băcănie, la frizerie, pe stadion, etc.

  • O astfel de măsură este discriminatorie, încalcă drepturi și libertăți cetățenești și este de inspirație totalitară. Dacă voiam să trăiesc într-un regim totalitar emigram de mult în Coreea de Nord.

Nu vreau ca statul să aibă imixtiuni în viața mea privată!

  • Nu pot să accept ca statul să vină și să îmi spună câți oameni am voie să chem la o petrecere, la o nuntă, la un botez, ba mai mult decât atât, pe cine să chem și pe cine nu. Dacă statul stă cu mine la masă la mine în casă, atunci democrația s-a dus pe apa sâmbetei. Acest intervenționism al statului în treburile personale ale cetățenilor nu există decât în statele totalitare unde statul îi spune ceteățanului chiar și câți copii să facă, ce să mănânce și de câte ori pe minut să respire.

Nu vreau ca nevaccinații să fie văzuți ca o boală și nu ca ființe umane!

  • Ultima oară când o categorie de cetățeni a fost caracterizată astfel, au fost uciși 6 milioane de oameni. Nu uitați ce ne învață istoria.

Nu vreau ca statul să mă protejeze cu forța!

  • Nu am nevoie de protecția statului! Îmi pot purta și singur de grijă. Un stat care nu îmi face autostrăzi, care nu îmi strânge gunoiul de pe stradă, care nu îmi face școli și spitale, care nu îmi dă căldură, apă caldă și aer curat, și care mă înfundă în datorie publică externă de sute de miliarde, și-a făcut pe deplin dovada că nu îmi poate purta de grijă. Și atunci de ce să am încredere că acestui stat falimentar îi pasă de sănătatea mea?

Nu vreau ca niște politicieni care până ieri erau văzuți drept cele mai corupte și incompetente personaje, să decidă azi de ce drepturi și libertăți pot beneficia.

  • Libertatea nu este o monedă de schimb. Eu nu fac troc cu libertățile mele. Și ca să mi le apăr, dacă e nevoie, pot să pun mâna și pe topor, așa cum au făcut strămoșii mei.

Nu mai vreau ca medicii să facă politică și să se îmbogățească de pe urma pandemiei!

  • Nu pot accepta ca unii manageri de spitale și medici să își deschidă cabinete particulare unde fac testări covid la foc automat și de unde scot profituri uriașe, având astfel tot interesul ca această așa zisă pandemie să continue cât mai mult. Nu pot să accept ca unii medici să își dea cu părerea în altă specialitate decât în medicină. La fel cum nici eu nu sunt lăsat ca nespecialist să îmi dau cu părerea în probleme medicale sau politice. Și cu toate acestea, eu ca cetățean, nu am nevoie de nicio specializare ca să îmi cunosc drepturile și libertățile, și totodată nu am nevoie de nicio specializare ca să decid ce vreau să fac cu corpul meu. Nu am nevoie nici de politicieni și nici de medici pentru a știi cum să-mi trăiesc viața.

Nu vreau ca statul și membrii guvernului să își uite rolul și funcția!

  • Întregul aparat de stat, de la miniștrii până la președinte, nu este alcătuit decât niște funcționari publici puși acolo de către cetățeni, pentru a servii interesul cetățenilor. Atenție, interesele tuturor cetățenilor, nu doar a unei categorii de cetățeni. Statul trebuie să respecte drepturile și libertățile atât ale vaccinaților cât și ale nevaccinaților. Așa cum respectă de exemplu drepturile bolnavilor de HIV, care și ei sunt virusați.

Nu vreau să mai fiu mințit!

  • Vreau să mi se spună adevărul, accesul cetățeanului la informația de interes public este garantat de către Constituție. Numărul de îmbolnăviri nu este cel real, datele sunt falsificate. Casa de asigurari de sănătate decontează sume fabuloase către spitalele și medicii care îngrijesc bolnavi covid. Procedura trebuie schimbată, pentru că un medic are tot interesul să treacă în buletinul de analiză al paicentulului ca boală principală covid, chiar dacă bolnavul suferă de fapt de boli mult mai grave. Managerii de spitale sunt subordonați miniștrilor și secretarilor de stat, care au transmis spitalelor procedurile standard în ceea ce privește abordarea problemei covid. Un spital este precum o firmă, trăiește din numărul de pacienți ale căror boli sunt decontate pentru tratament de către Casa de asigurări de sănătate. Dacă un spital nu mai are pacienți, înseamnă că nu mai dă randament și nu mai face profit, drept urmare trebuie închis. Astfel medicii și managerii își pot pierde locul de muncă, secțiile, specializările, etc. Este un cerc vicios. Chiar dacă vorbim de sistemul de stat, managerierea spitalelor se face ca la privat – spitalul trebuie să fie productiv. Statul nu dă bani de pomană unui spital gol. Fără productivitate un spital trebuie închis deoarece consumă resurse inutil. Cu această pandemie spitalele l-au prins pe Dumnezeu de picior. Este momentul cel mai prielnic pentru medicii și managerii de spitale să dea lovitura. Unde vă este jurământul, domnilor?

Nu mai vreau să se încalce Constituția României!

  • Politicienii au măcelărit timp de doi ani Constituția țării, și s-au folosit de anumite articole din Constituție pentru a-și justifica măsurile de inspirație totalitară. Toate măsurile luate sunt abuzive și neconstituționale. Ajunge!

Nu mai vreau ca România să fie condusă prin hotărâri de guvern și ordonanțe de urgență, vreau să fie condusă prin legi.

  • Într-o țară democratică se respectă legea, pentru că nimeni nu este mai presus de lege. În toată această perioadă de pandemie, de ce oare nu s-au dat legi organice care să reglementeze drepturile și libertățile cetățenești, ci doar hotărâri de guvern și ordonanțe de urgență? Răspusnul este simplu – Constituția României spune că drepturile și libertățile cetățenești nu pot fi restrânse decât dacă există o situație excepțională, doar pe o perioadă determinată de timp și doar prin lege. Deci nu prin ordonanțe de urgență sau hotărâri de guvern. Într-un stat de drept există o ierarhie a actelor legislative, și mai presus de orice act legislativ este legea. Legea bate orice hotărâre de guvern și orice ordonanță de urgență. La fel cum la poker chinta roială bate orice carte. Ei bine, legea e chinta roială, dar ce să vezi, statul a schimbat regulile jocului, azi cu chinta pierzi partida.

Nu mai vreau ca statul să își terorizeze cetățenii!

  • După doi ani de pandemie am înțeles cu toții despre ce este vorba. O pandemie cu gradul de deces sub 1% din infectați nu este o pandemie ci o răceală de sezon și o minciună planetară.

Nu mai vreau propagandă, vreau adevăr!

  • Vreau ca OMS să fie trasă la răspundere pentru instaurarea pandemiei de covid. Președintele etiopian al acestei instituții trebuie judecat de o înaltă curte de justiție. Vreau ca televiziunile și canalele mass-media să nu mai primească bani din partea statului pentru a face propagandă pro-covid. Actul jurnalistic trebuie să fie unul obiectiv, nu dictat de interese economice.

Nu vreau ca statul să decidă ce trebuie să fac cu corpul meu!

  • Nu vreau să bag în corpul meu un vaccin insuficient testat ale cărui efecte nu pot fi nici măcar anticipate. Pentru mine schema de vaccianare s-a încheiat în copilărie. De acum încolo nu voi mai face niciun vaccin, decât în cazul în care ajung, din întâmplare, într-o zonă din Africa unde băntuie malaria și holera.

Nu vreau ca statul să mă oblige, prin măsuri indirecte, să fac ceva ce este împotriva convingerilor și a voinței mele.

  • Vaccinarea nu poate să fie obligatorie. Deocamdată. Dar prin măsuri indirecte statul forțează cetățenii să ia parte la acest experiment planetar. Majoritatea celor vaccinați nu au făcut-o din convingere, pentru că au crezut cu adevărat că există un virus gripal ucigaș și o pandemie planetară, ci pentru a beneficia de niște drepturi și libertăți, care oricum ar fi trebuit să fie garantate de către legile țării. S-au vaccinat ca să poată călătorii, ca să poată merge la spectacole, restaurante, și așa mai departe. Din punctul meu de vedere, cine se vaccinează nu din convingere ci în primul rând pentru a obține aceste dispense, este un cretin.

Nu mai vreau să fiu manipulat din toate părțile!

  • Statul se folosește în această așa zisă pandemie de toate mijloacele pentru manipularea cetățenilor – prin canalele mass-media și social-media. În propaganda covid s-au investit multe miliarde din banii publici și peste tot nu auzi decât minciuni. Totul este o spălare pe creier. Nu, mulțumesc!

Nu vreau să iau parte la un experiment planetar!

  • Am dreptul și libertatea de a alege, de mă autodetermina și de a face ce doresc cu viața mea, atâta timp cât nu lezez drepturile și libertățile celorlalți. J.J. Rousseau spunea acum 300 de ani că a fi liber nu înseamnă să faci ce vrei, ci înseamnă ca prin libertatea ta de a face ce vrei să nu lezezi libertatea celuilalt de a face ce vrea, și în același timp ca voința ta să nu fie supusă voinței altuia, și nici tu să nu supui voința altuia voinței tale. Deci libertatea presupune un perfect echilibru între membrii societății. Un respect reciproc. În drepturi și libertăți cetățenii se întâlnesc la mijloc, într-o perfectă dialectică. Eu vin cu ideea mea despre libertate, tu cu ideea ta, dar libertatea adevărată nu este nici a mea nici a ta, ci ea se află între noi și este libertatea noastră, reprezintă rezumatul ideilor noastre de libertate personală. Astfel, în situația actuală, dacă eu decid să nu mă vaccinez și să îmi iau un certificat verde, e libertatea mea, iar dacă tu decizi să te vaccinezi și să ai certificat verde, e libertatea ta. Atunci ca să putem să funcționăm în societate, și să nu ne dăm în cap, trebuie să ajungem la o cale de mijloc. Fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă că nu deține libertatea nici dacă e vaccinat și nici dacă e nevaccinat. În continuare noi trebuie să fim la fel de liberi ca și până în noua paradigmă. Dar dacă totuși se schimbă paradigma, atunci este nevoie de dialog social și majoritatea să decidă. Majoritatea, nu o mână de politicieni corupți și incompetenți. Asta este democrația și acesta este capitalismul – checks and balances. Dacă nu mă vaccinez nu înseamnă că lezez dreptul la viață al celor vaccinați din moment ce vaccinul te protejează de virus, sau cel puțin parțial. După cum nici cei vaccinați nu îmi lezează mie dreptul la viață. Deci suntem chit. Nevaccinații își pot cel mult leza dreptul la viață între ei. Ceea ce este oricum un nonsens.

Nu mai vreau să se falsifice testele covid!

  • În fiecare zi suntem bombardați cu miile de cazuri de covid. Mă întreb, oare chiar în fiecare zi oamenii se testează cu miile, stau la cozi interminabile la teste, doar așa de dragul testelor sau pentru că au strănutat? Testele rapide sunt irelevante, iar testele pe bune, cele reglementate, trebuie făcute de către personal specializat în laboratoare specializate. Câte astfel de laboratoare are România și câți laboranți? Insuficenți, cu siguranță, pentru a se demonstra că în fiecare zi se dau rezultatele a câtorva mii de teste specializate. Există o pandemie a testelor nu a covidului. În acest ritm niciodată nu vom sacăpa de această pandemie. Vaccinații dacă s-ar apuca de teste rapide ar umple la rândul lor statisticile și spitalele. Este un cerc vicios.

Nu mai vreau să aud că nu mai sunt paturi la ATI!

  • Internați la ATI au fost și vor fi întotdeauna. Avem în întreaga țară câteva mii de paturi, acest număr de paturi raportat la numărul de locuitori este insignifiant. Dacă făceam o statistică acum 3 ani, înainte de pandemie, am fi observat că aceste paturi erau la fel de ocupate. Asta se întâmplă în spitale, tot timpul există oameni internați, paturi ocupate, saloane pline, medici suprasolicitați, etc. Nimic nou sub soare. Singura diferență este că azi se vorbește despre acest lucru la televizor și în mass-media de dimineață până seara. Dacă de exemplu s-ar vorbi la televizor în fiecare zi despre accidentele de mașină așa cum se vorbește despre covid, ar reieșii că există o pandemie de accidente de mașină, și că în fiecare zi mor sute de persoane datorită acestui lucru. Concluzia ar fi să nu mai mergem cu mașina?!

Nu mai vreau să aud că mor oameni de covid, când de fapt mor cu covid și datorită unor boli grave asociate.

  • Timp de 2 ani am auzit în fiecare zi aceeași minciună – oameni care mor de covid, când de fapt mureau datorită altor boli. După 2 ani încă se mai bate monedă pe aceeași minciună. Și o minciună spusă timp de 2 ani devine adevăr și statistică.

Nu mai vreau să aud minciuna sfruntată cum că vaccinul nu te imunizează ci te ajută să nu faci o formă gravă a bolii.

  • Aceasta este o narațiune care circulă de ceva timp în întreaga lume, asta din momentul în care, după ce inițial vaccinul era văzut ca salvatorul planetei, care te imuniza și te salva de la o moarte sigură, s-a observat că, surpriză, vaccinații făceau covid, deci vaccinul nu te imuniza. Și atunci, marile companii farmaceutice dezvoltatoare de vaccinuri, ca să își promoveze în continuare produsul au aruncat în lume această narațiune mincinoasă cum că vaccinul nu te imunizează în totalitate, ci te ajută să nu faci o formă gravă a bolii. Și turma oamenilor lipsiți de rațiune, căci masele nu au rațiunea lor proprie și sunt cel mai ușor de manipulat, au crezut această minciună și o cred în continuare – este unul dintre multele argumente pro-vaccin. Adevărul spune că vaccinul este aproape inutil și cu efecte adverse necunsocute în totalitate. Tocmai de aceea faci covid chiar dacă ești vaccinat, ba mai mult, răspândești virusul ca și un nevaccinat. Dacă eu am o boală gravă și mă vaccinez anti-covid și după vaccin fac o formă ușoară de covid, așa cum zice prospectul vaccinului, e foarte posibil ca eu de la acea formă ușoară să mor. După cum pot să mor de la orice altă infecție. Și atunci care este rostul vaccinării dacă nu mă protejează în totalitate? Un vaccin care trebuie făcut în 3, 4, 5 doze, nu este un vaccin, ci o păcăleală.

Nu mai vreau să fiu sechestrat în casă și să ies pe stradă doar cu foaie de parcurs!

  • Vreau să mă plimb liber pe unde doresc.

Nu mai vreau ca tinerii să învețe carte de acasă!

  • Vreau ca tinerii să meargă la școală, să socializeze, pentru a nu ajunge niște sociopați.

Nu mai vreau ca restaurantele să dea faliment o dată pe an!

  • Vreau să pot merge la restaurant ca un om normal și să mă bucur de interacțiune fizică.

Nu mai vreau să mă simt ca trăind într-un mare lagăr de concentrare!

  • Vreau să simt că trăiesc într-o democrație.

Nu mai vreau ca poporul să fie spălat pe creier!

  • Vreau ca oamenii să gândeacă cu mintea lor.

Nu mai vreau să port mască pe stradă!

  • Vreau să respir aer curat nu plastic made in China.

Nu mai vreau să cumpăr spirt si dezinfectant!

  • Vreau să cred că am un sistem imunitar dezvoltat care mă apără de răceală și gripă.

Nu mai vreau să nu am siguranța zilei de mâine!

  • Vreau să îmi fac planuri de viitor.

Nu vreau să îmi pierd locul de muncă!

  • Vreau să muncesc ceea ce îmi face plăcere.

Nu vreau să nu am acces al cultură!

  • Vreau să mă cultiv spiritual și intelectual pentru că fără cultură nu există viață împlinită și fericită.

Nu vreau să fiu considerat iresponsabil pentru că nu mă vaccinez!

  • Vreau să îmi păstrez integritatea corporală fără să fiu discriminat.

Nu mai vreau să nu fiu lăsat să protestez!

  • Vreau să îmi exercit acest drept constituțional fundamental.

Nu vreau să trăiesc într-un sistem totalitar!

  • Vreau să mă bucur de binefacerile capitalismului și ale democrației în care m-am născut.

etc, etc, etc…

3 gânduri despre “NU VREAU!

  1. -NU INGADUI SA FIU BATJOCORIT!
    cu o exemplificare actuala din Legea 55/2020:
    „Articolul 1
    (1) Prezenta lege are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate în condițiile legii, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare și, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viață, la integritate fizică și la ocrotirea sănătății, inclusiv prin restrângerea exercițiului altor drepturi și libertăți fundamentale.
    (2) Măsurile restrictive de drepturi prevăzute în prezenta lege, PRECUM și, după caz, cele de renunțare sau de relaxare a acestora se dispun cu respectarea principiului egalității de tratament juridic pentru situații identice sau comparabile.
    Articolul 2
    Starea de alertă reprezintă răspunsul la o situație de urgență de amploare și intensitate deosebite, determinată de unul sau mai multe tipuri de risc, constând într-un ansamblu de măsuri cu caracter temporar, proporționale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia și necesare pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor iminente la adresa vieții, sănătății persoanelor, mediului înconjurător, valorilor materiale și culturale importante ori a proprietății.”

    (evidentierea lui precum ne apartine).
    se observa tautologi,auto-tautologia:
    odata INSTITUITA „stare de alerta” se mentine prin propria-i prezenta,
    prin prelungiri (art.3) sau re-instituiri necesare prin simpla definitie din art.1 si art2.
    cu alte cuvine e batjocura „de la ana la caiafa”,
    starea este si cauza si consecinta,
    procesul de instituire e si cauza si consecinta,
    E JIDANEALA!

    si,cu titlu executoriu cu apel
    pricina legala a STARII DE APEL a fost desfiintata

    https://www.luju.ro/trei-dintr-un-foc-zdrobitor-avocatii-mikolt-kapcza-si-gabriel-marin-au-obtinut-la-ca-cluj-anularea-integrala-a-hg-826-932-si-990-2021-de-prelungire-a-starii-de-alerta-niciun-criteriu-obiectiv-starea-de-alerta-se-mentine-doar-ca-presiune-pentru-vaccinare-e

    Apreciat de 1 persoană

    • Legea 55 abuzează în mod nejustificat de articolul 53, alineatele 1 și 2 din Constituția României privind îngrădirea unor drepturi și libertăți în caz de situație extraordinară cum ar fi, printre altele, un pericol iminent la adresa sănătății publice. Statul a invocat în mod nejustificat articolul 53, deoarece acel pericol iminent la adresa sănătății publice pur și simplu nu a existat în niciun moment, pe toată perioada instituirii pandemiei. În ciuda opiniei unei anumite părți a specialiștilor și a autorităților române, această pandemie nu a fost cu nimic mai gravă decât nicio alta din istoria recentă. În fond, se pune problema dacă într-adevăr aceasta chiar a fost o pandemie sau doar epidemie mult exagerată. Dat fiind faptul ca Organizația Mondială a Sanătății a modificat în 2009 nomenclatorul epidemiilor și pandemiilor, astfel că pandemia face referire astăzi la existența unui patogen nou, față de care populația lumii nu are un sistem natural de apărare, adică nu este imunizată, (față de denumirea inițială a pandemiei, care făcea referire la existența atât a unui patogen nou față de care populația nu are un sistem de apărare, cât și existența unui număr considerabil de decese la nivel mondial datorită acelui patogen), tind să cred că există o lipsă gravă de transparență la nivelul acestei instituții, care este cunoscută ca având mai degrabă un caracter politic decât medical.

      Legea nr. 55 pe 2020, votată în Parlament și promulgată de Președintele României, a creat un precedent periculos într-un stat democratic. Restricțiile prevăzute în această lege depășesc cu mult orice măsură rezonabilă de protecție a sănătății publice, chiar și în caz de urgență majoră. Consider că această lege este neconstituțională, și propun să fie analizată în amănunt de către Curtea Constituțională a României și de către instituțiile internaționale pentru protecția drepturilor și libertăților oamenilor. Iar dacă Curtea Constituțională și-a dat girul pentru această lege, atunci se face complice la infracțiune. Legea votată a îngăduit instituțiilor statului român să facă abuz de putere. Un astfel de abuz a fost comis de către Președintele României, prin instituirea stării de urgență, moment în care țara a început să fie guvernată, pentru o perioadă de timp, nu prin legi organice, ci prin ordonanțe militare. Consider că această măsură a încălcat fără drept de apel toate legile țării în vigoare și tratatele internaționale.

      Felicitrări celor doi avocați din Cluj pentru curajul și integritatea cu care au abordat problema ordonanțelor de urgență și a hotărârilor de guvern cu privire la suspendarea și încălcarea unor drepturi și libertăți fundamentale. Legat obligativitatea indirectă a vaccinului, care este unul experimental, iată ce spune articolul 7 din partea a doua a Pactului Internațional cu privire la Drepturile Civile și Politice: nimeni nu va fi supus torturii şi nici unor pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante. În special, este interzis ca o persoană să fie supusă, fără consimţământul său, unei experienţe medicale sau ştiinţifice!

      Apreciază

Lasă un comentariu