Gânduri dintr-un telefon cu butoane

Acum înțeleg de ce unii dintre noi iubesc toamna. Incapabili să observăm și să apreciem preaplinul verii, abundența și căldura năucitoare, ne trezim din lâncezeală toamna, și ne dăm brusc seama că vara a trecut fără să ne bucurăm cu adevărat de ea. Și atunci, plini de vină, ne oprim în fața primului peisaj tomantic, în fața primului copac cu frunze arămii, și îi dăm toată atenția, îi dedicăm poezii, îl slăvim ca pe un zeu egiptean, pentru a compensa faptul că nu l-am apreciat la momentul potrivit, când bietul copac ne oferea umbră și fructe. Acum, când el nu ne mai oferă decât neînțelese stări sufletești, îl plângem și ne gândim la cât de plini de viață am fost și noi odată dar nu am știut să ne culegem roadele. (Omul și copacul).

*

Suntem atât de mulți…chiar și în cartierul meu, deși merg de mai bine de cinci ani pe aceeași stradă, la aceeași oră, văd în fiecare zi alți oameni. (Asfixiat).

*

În zilele noastre nimeni nu mai scrie despre moarte. Prea ocupați cu cotidianul, am uitat de misterul vieții și al morții. Numai în biserici se mai vorbește despre ființă și timp. (Sein und Zeit. Heidegger).

*

Încearcă să scrii nu ca să te impresionezi, ci ca să te lămurești. (ContraVanitate).

*

Nu te poți gândii lucid la moarte ziua, noaptea îți vin cele mai negre gânduri. Cum ar fi putut scrie Cioran filozofia sa dacă nu ar fi suferit de insomnii. Noaptea în beznă ești doar tu cu gândul tău, de aceea e fecund să meditezi asupra vieții noaptea când nu ești distras de lucrurile exterioare. (Patologie sau Peratologie?).

*

Marea problemă a lecturii din totdeauna – citim fără să luăm aminte, de parcă tot ce citim sunt niște basme pentru copii și nu ar avea nicio aplicare în viața de zi cu zi. (Zădărnicie).

*

Îndrăgosteala este invers proporțională cu activitatea sexuală. Cu cât ai o viață sexuală mai activă cu atât îți este mai greu să te îndrăgostești. Pasiunile puternice, dramele sentimentale, se declanșează numai după o lungă perioadă de inactivitate sexuală, când organele de reproducere controlează în mare parte fiecare aspect din viața individului. Atunci, acest instinct primar de reproducere, este transformat (sau mai degrabă abstractizat) prin intermediul creierului și al limbajului evoluat, în iubire romantică, sentimente, trăiri puternice. Acestea nu sunt decât instinctele sexuale abstractizate de către creier, pentru ca individul să obțină cu mai mult succes sadisfacerea necesităților sexuale și de perpetuare a speciei. (Psihanaliză. Schopenhauer. Freud. Deducții. Reducții).

*

E în regulă să îți iei un câine atunci că nu mai ai cui să dai ordine. E mai rău atunci când îți iei o pisică pentru că nu mai ai pe cine să mângâi. (Question- Chat ou Chien?).

*

Lumea este reprezentarea mea, iar eu sunt reprezentarea voinței mele. (Arthur).

*

Singura specializare pe care trebuie să o ai dacă vrei să te numești doctor, e chirurgia. Cei care au ales altfel nu se pot numi doctori, ci mai degrabă farmaciști.(Malpraxis).

*

În zilele noastre, dacă ești copil, și vezi lumea altfel, nu te va susține nimeni, ba mai mult decât atât, vei primii tratament medicamentos și terapie, ca să fii și tu ca ceilalți copii. Iată cum ne ucidem geniile. (Autism?).

*

E trist când nici măcar acasă nu te mai simți ca acasă. (Sfârșit).

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s