Circus

Într-un orășel de la marginea altui orășel.

– Doamnelor si domnilor, domnițelor și domnișorilor, fete și băieți, oameni morți și oameni vii, bine ați venit la circul vieții. Oho, ce nebunie o să fie, lumea s-a strâns ca la urs, dar nu sunt urși. Ahahhahaha. În schimb avem o gamă variată de giumbușlucuri scoase din mânecă de magicianul nostru. Să intre magicianul!

Se aud aplauze nocive, lumea intră în delir, câteva persoane fără personalitate leșină instantaneu, ca mai apoi să fie readuse la viață cu apă vie și descântece băbești. Câțiva copii năzdrăvani își caută disperați părinții lemurieni. Un haos generalizat cuprinde întreaga sală. Oamenii și animalele laolaltă se calcă în picioare și în mâini, se pierd ochi, se pierd capete, se pierd idei. Magicianul este totuși un magician, el le poate arăta tutror cât de magică poate fi viața atunci când îți place să fii înșelat de propriile simțuri.

– Liniște, liniște vă rog! Magicianul nostru îmbrăcat în piele de leopard, urmează să execute trucuri care vă vor face să vă dezvoltați al șaselea simț. Ceea ce urmează să vedeți cu al treilea ochi este unic, o experiență de neuitat, doar pentru domniile voastre.

Lumea se calmează după ce este bătută cu nuiele la tălpile lor de câini vagabonzi. Sângele țâșnește ca fântâna arteziană. Magicianul își începe numărul. Primul număr, numărul cu balena ucigașă. Se dă drumul unei balene ucigașe în sală, scapă cine poate. Adrenalina atinge paroxismul. Balena face ravagii, peste tot carnagiu! În sală mai rămân doar câțiva spectatori care au reușit să se adăpostească de atacul ucigător al balenei ucigașe, sub scena plutitoare.  Asistenta magicianului îi scoate în lanțuri de acolo, pentru a asista la următorul număr.

– Atenție, atenție, magicianul nostru va face al doilea număr de magie magică. Acesta presupune tăierea în două a asistentei cu o pană de gâscă îmbibată în călimara de cerneală a poetului necunoscut.

Numărul începe. Asistenta are emoții, dar magicianul nostru taie ca în cașcaval. Penița rezistă, trupul asistentei nu. Ce număr, aplauze disperate în toată sala aproape goală.

– Ultimul număr al magicianului nostru este și cel mai așteptat, dacă ați supraviețuit până acum…mare minune. Atențiune! Cu o pocnitură din degete, și o mișcare rapidă din bagheta magică din lemn de santal, magicianul nostru vă va transforma pe toți în rațe sălbatice. Apoi își va lua pușca de vânătoare de oameni, și va trage în voi cu gloanțe oarbe. Atențiune! Hocus, Horus, Pocus, Zeus, scapă cine poate!

Și vânătoarea de oameni începe. După partida de vânătoare, în sală mai e un om. Văzând că a rămas singur, își pune capăt zilelor prin metoda sepuku.

– Spectacolul s-a încheiat, vă așteptăm în stagiunea viitoare. Până atunci, aveți grijă de viața voastră, e mai absurdă decât spectcolul nostru.

Reclame

4 gânduri despre “Circus

  1. mă bucur, e posibil să existe niște idei bune în toată scriitura mea, dar mă tem că la gramatică sunt corigent, de fiecare dată când revin asupra unor texte mai vechi (și acum chiar am revenit asupra multora, dat fiind faptul că ai scormonit pe aici), găsesc foarte multe greșeli. și legat de comunitatea de blogeri care se citesc între ei, nu cred că acesta ar trebui să fie scopul, sau mă rog, depinde de fiecare. pentru mine scrisul pe blog e mai mult o modalitate de refulare, mă descarc de un balast de gânduri și idei care mă macină, și cam atât. prefer să mă citească cineva din afara comunității de blogeri decât cineva care scrie la rândul său e blog, pentru că apar situații în care se face așa un fel de troc sau schimb de complimente și aprecieri reciproce, care însă nu au la bază ceva adevărat. eu unul apreciez destul de puțini blogeri, dar celor cărora le apreciez articolele le ofer o părere sinceră, bazată pe propriile mele criterii de valoare, nu pe faptul că și ei mi-au apreciat un articol.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s